Šablona pro GDPR audit pro obce a jejich příspěvkové organizace

23. 11. 2017 Jitka Kmošková Právo pro veřejnou správu GDPR pro veřejnou správu

Prvním krokem v adaptaci na GDPR vždy bývá sestavení přehledu osobních údajů, které už obec či příspěvková organizace zpracovávají - od registru obyvatel, plátců poplatků přes data zaměstnanců až po záznamy z pouličních kamer. Zde je ke stažení excelová tabulka, kterou pro úvodní audit používají Frank Bold Advokáti. S její pomocí zvládnete audit provést sami.

Přihlaste se k odběru právních novinek pro obce a veřejnou správu (cca 10x ročně) a tabulka vám obratem přijde do mailu.

Tabulka slouží pro váš přehled, ale můžete nám ji také poslat pro nacenění následných právních kroků >>> info@fbadvokati.cz. Vyplňte v ní vše, co víte, a my vám do dvou pracovních dnů pošleme nabídku. 

Jak s tabulkou pracovat:

  1. Po vyplnění e-mailové adresy vám přijde odkaz na excelovou tabulku. Stáhnete ji do svého počítače a otevřete list 2.
  2. Sloupek A obsahuje přehled běžně zpracovávaných osobních údajů. Jeden list se vztahuje k jedné skupině osob, jejichž údaje se zpracovávají - například zaměstnanci. 
  3. U každého řádku vyplňte, zda tento typ údaje shromažďujete, a v případě, že ano, pak také zbývající sloupečky - na jak dlouhou dobu je údaj uchováván a proč, zda je k dispozici souhlas osoby, jíž se týká a tak dále.
  4. Výsledkem je sada vyplněných tabulek, a tedy kompletní přehled o tom, jaké osobní údaje a jakým způsobem vaše organizace zpracovává. Na jejím základě vaši právníci (nebo Frank Bold Advokáti) navrhnou opatření pro uvedení stávající praxe do souladu s novým nařízením o zpracování osobních údajů, které vstupuje v účinnost v květnu 2018.
Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním a uchováváním vámi poskytnutých osobních údajů společností Frank Bold advokáti s. r. o. Údaje nebudou zpřístupněny ani poskytnuty jiným subjektům. Máte právo přístupu ke svým osobním údajům, právo na jejich opravu, doplnění, blokování nebo likvidaci, jakož i další práva stanovená zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů.
Jitka Kmošková

Advokátní koncipientka

Potřebujete radu právníka ohledně GDPR?

Navrhneme vám konkrétní řešení, pokud možno bez složité implementace nových softwarových nástrojů. Budeme vycházet z vašich stávajících vnitřních předpisů a postupů.

Obraťte se na nás

Ozvěte se nám